BOKNYHET!

Audun Rikardsen - “Vinterkval”

Utsalgspris    kr 298,00

Audun Rikardsen (1968) er en av verdens beste naturfotografer, samtidig som han er en høyt profilert professor i biologi ved UiT Norges arktiske universitet. Legger vi til at han også er vitenskapelig rådgiver for Norsk institutt for naturforskning (NINA), representerer han en unik kombinasjon som kommer til uttrykk i fantastiske bilder som formidler ny kunnskap om naturen.

Audun er et ekte nordnorsk kystprodukt med en særlig fasinasjon for naturen, kulturen og dyrelivet langs den arktiske kysten både over og under vann, noe som også preger hans forskning på biologi og vandringer til ulike kval- og fiskearter.

I boka beskriver Audun et unikt naturfenomen hvor horder med kval og sild har invadert noen nordnorske fjorder midt på den mørkeste vinteren de siste ti årene. Få har fulgt dette fenomenet like tett som Audun. Her tar han deg med inn og ned i kvalenes verden, tett på, både over og under vann, i all slags vær og til alle døgnets tider. Du får lære om alle «vinterkvalene», inkludert ny kunnskap fra hans egen og kollegaers kvalforskning. Men også om sildas rolle, om miljøutfordringene kvalene står overfor, og hvordan du selv kan oppleve og fotografere kval. Det hele krydres med flere helt spesielle og personlige historier, noen som fortelles for aller første gang.

Nork utgave, ISBN: 978-82-93178-15-6

Engelsk utgave, ISBN: 978-82-93178-16-3

© TO-FOTO AS - 2021